islanda templu pagan

Islanda își construiește primul templu păgân modern ca să poți să mergi să te închini lui Thor și Odin.

Asociația islandeză Ásatrúarfélagið, condusă de Hilmar Orn Hilmarson, promovează credința în zeii nordici, deși nu există o dogmă religioasă fixă, ci mai degrabă o direcție generală înspre panteism.

“Noi vedem poveștile ca metafore poetice și ca manifestări ale forțelor naturii și psihologiei umane.”
Hilmarson

Asociația a fost fondată în Prima Zi de Vară (Sărbătoare Națională Islandeză sărbătorită în prima duminică după 18 aprilie) din 1972 și a fost recunoscută ca organizație oficială religioasă un an mai târziu. Prin urmare, din 1973 până azi, Asatruarfelagid efectuează ceremonii, colectează o parte din taxa de biserică și, în 2015, avea deja peste 2000 de membrii. Această organizație a strâns suficiente fonduri și a primit permisiunea de la guvern pentru a construi, după aproape 1000 de ani (973 mai precis) de la creștinizare, primul templu neo-păgân.

Templul va găzdui ceremonii oficiale, cum ar fi nunți și înmormântări. Hilmarsson a spus că scopul organizației sale nu este acela de a contesta tradițiile creștine, ci pur și simplu să reflecte și să evidențieze istoria spirituală a Islandei. În prezent, neo-păgânii islandezi încă sărbătoresc Blot cu muzică, lectură, mâncând și bând, însă exclud sacrificarea animalelor.
 
 
sursa

Be Sociable, Share!

NO COMMENTS

Leave a Reply