tourmaline boutique
 
Se numesc Ioana și Denisa (Tourmaline Boutique pentru internauți) și, în funcție de starea de spirit, spun povești colorate în nuanțe de răsărit și voie bună, reinterpretând lucrurile din jurul lor în dulcele stil „tourmalinesque”. Pictează tricouri, genți, rochii, pantofi, căni, rame de tablouri și pereți. Și câte și mai câte. Creează cadouri personalizate și făuresc elemente de decor pentru evenimente de tot felul.

Sătule de stindardul „toată lumea la fel” și înarmate cu acrilice fermecate și optimism, „tourmalinele” sunt exemplul clasic, dar demn de urmat de: cum să lucrezi cu zâmbetul pe buze.

Așa că le-am luat la întrebări, să ne spună câte-n lună și în stele despre cum decorează Timpul. Ziua și noaptea or fi având 24 de ore împreună, dar despre câte culori au, nu povestește nimeni.

Vântură Lume: Activați în domeniu din 2009, nu? Cum ați dat una de cealaltă, cum ați început și cum reușiți să răzbiți într-un domeniu în care fiecare detaliu contează, iar concurență este la tot pasul?

Ioana: Ne-am cunoscut inițial pe coridoarele facultății, apoi, printr-o „coincidență”, am ajuns să lucrăm împreună la primul nostru loc de muncă de oameni mari. Inspirate de griul care ne înconjura, am pus la cale marea colorare a lumii. Perioada aceea, 2009, marca abia începutul izbucnirii handmade-ului. Am crescut împreună, să zicem așa. Nu ne-am gândit niciodată la concurență – credem că e loc pentru toată lumea. Clientul e liber să aleagă, iar noi avem încredere în ceea ce facem.
 

Vântură Lume: Cine sunteți voi? Ioana, cum ai descrie-o pe Denisa? Denisa, cum ai descrie-o pe Ioana?

Ioana: Ha! Asta trebuie să fie întrebarea grea.
Denisa e ca o completare a mea, nici nu am răzbi altfel. Inevitabil treci prin momente grele, iar noi ne alegem momentele diferit, să ne putem înveseli reciproc. Prietenii au mai mare dreptate când spun că suntem „ca un cuplu de bătrâni, care se cunosc cu bune și cu rele, se contrazic și apoi continuă minunata conviețuire”. Lăsați imaginația să zburde.
Denisa e creativă, e cel mai pozitiv și relaxat om pe care-l cunosc. Și excesiv de grijulie cu oamenii dragi.

Denisa: Ioana mea e minunată!
Nonconformistă din fire, dar totuşi realistă, nu îi este frică să fie diferită. La prima vedere, pare „băiatul lu’ tata”, care le poate face singură pe toate, dar de fapt este un peştişor sensibil şi visător. Cel mai visător. Câteodată nici nu trebuie să vorbim, că prea gândim la fel, e amuzant… şi câteodată enervant. :)
Dacă vreodată se întârzie ceva la Tourmaline Boutique, este clar vina mea – Ioana este extrem de punctuală. Multe ciondăneli ne-a adus asta.

Vântură Lume: Cum arată o zi în atelierul fermecat al Tourmalinelor?

Ioana: Ca o paletă de culori și-o pânză albă: începe greu și nu știi când se termină, dacă te ia valul inspirației. Asezonată cu melodii vesele și pauze de joacă cu-a noastră cățelușă zvăpăiată, Frida.
 
tourmaline boutique frida
 

Vântură Lume: Din experiență proprie, care credeți că sunt greșelile pe care le fac antreprenorii la început de drum?

Ioana: Doar la început? Pf, nici nu-mi amintesc care sunt cele de la început. Greșeli faci mereu. Trebuie să înveți și să evoluezi, iar asta o faci cel mai bine învățând din propriile greșeli. Cert este că trebuie să te înarmezi cu multă, multă răbdare. Să nu crezi că va fi mai ușor decât atunci când ești angajatul cuiva, e doar diferit. Responsabilitățile cresc odată cu „libertatea”.
 

Vântură Lume: Dacă nu făceați handmade, cu ce anume v-ați fi îndeletnicit?

Ioana: Pictură de șevalet, design vestimentar, design de interior. Oricum, nu mă văd într-un alt domeniu decât cel creativ.

Denisa: Design grafic. Designul de ambalaj era preferatul meu. Poate design interior, dar pasiunea pentru el este mai recentă. O altă dorinţă a mea era să am o fabrică de ciocolată. Da, încă mi-ar plăcea.
 

Vântură Lume: Dacă ar fi să aveți o singură superputere, care ar fi și de ce?

Ioana: Superputerea de a fi mulțumit. Cred că e nevoie de o superputere să fii mulțumit. Altfel, mereu vrei mai mult, cred că stă în firea omului. Încă oscilez între a crede că e bine ori ba.

Denisa: Superputerile vin cu şi mai multe responsabilităţi, dar să zicem că aş vrea să fiu Moş Crăciun, să fac cadourile potrivite tuturor copiilor din lume.
 

Vântură Lume: Proiectul vostru de suflet de până acum?

Ioana: Spațiul de relaxare Cmed, cu diferite clădiri din Londra.

tourmaline boutique Cmed

Denisa: Preferatul meu este biroul PRbeta, unul plin de creativitate scrisă.

Tourmaline Boutique PR Beta office
 

Vântură Lume: Cum sunt Tourmalinele în timpul liber?

Ioana: La extreme, veselie-n Rogvaiv sau gri dorian.

Denisa: Colorate, ne bucurăm de lucrurile mărunte.
 

Vântură Lume: Ați avut parte vreodată de feedback negativ din partea oamenilor? Cum ați trecut peste asta?

Ioana: Nu în mod real. Ne dorim clienți mulțumiți și de aceea, pe cât posibil, încercăm să le facem pe plac. Mai adăugăm sau reducem din culoare unde este cazul.
 

Vântură Lume: Ce sfaturi ați da celor care vor să facă din hobby-ul lor o meserie, dar nu știu de ce anume să se apuce întâi și întâi?

Ioana: Se începe cu muncă și se continuă cu și mai multă muncă și consecvență.

Denisa: Să nu se aştepte că dacă îţi place ceea ce faci, nu o să munceşti niciodată. Nu merge aşa, doar că o să munceşti cu zâmbetul pe buze. Şi în final o să mai ai nevoie şi de alte hobby-uri să mai schimbi peisajul, să te relaxezi.
 

Vântură Lume: Repetitio est mater studiorum – cum se aplică expresia asta în cazul vostru? Și cum se-mpacă inspirația cu deadline-urile?

Ioana: Se-mpacă. La fel ca în sesiune, când dădeai mult mai mare randament pe ultima sută de metri. Inspirația vine în timpul liber, o culegi și apoi, când e timpul să meșterești, îi dai drumul.

Eu așa funcționez. Noaptea țes gânduri, dimineața încep să le materializez.
 

Vântură Lume: Planuri meșteșugărești pe viitor?

Ioana: Continuăm să pictăm cu spor și poate trecem și de granițele mândrei noastre țări, să-i colorăm și pe alții.
 

Vântură Lume: Dacă ar fi să sumarizați Tourmaline Boutique într-un citat, care este acesta?

Ioana: Decorăm vieți, creionăm zâmbete. Acesta este și motto-ul nostru.
 

Vântură Lume: Ce i-ar spune Ioana mare, celei mici? Ce i-ar spune Denisa mare, celei mici?

Ioana: Nu e ușor să fii visător, dar urmează-ți instinctul.

Denisa: Să ai mai multă încredere în tine, întotdeauna poţi mai mult decât crezi că poţi duce iniţial.
 
 
imagini via
 

Be Sociable, Share!
Alis M.
Este expertă în arta procrastinării și specialistă în așteptarea Inspirației, are carnet de șofer, categoria Pisică, este content manager în cadrul Asociației Scriitorilor în Zațul de Cafea, iar timpul liber și-l petrece împachetând fum și salvând balenele de la înec. Are capul în nori și picioarele bine înfipte în bocanci. Când va fi mare, Alis vrea să devină fotoliu.

NO COMMENTS

Leave a Reply