adevarul despre anghinare

Adevărul este că astăzi, anghinarea e folosită isteric în marketingul TV care vrea să ne convingă ce grași și intoxicați suntem, ce nesănătos mâncăm și „cât de miraculos” putem slăbi cu pastilele „pe bază de” pe care, dacă le comandăm ACUM, primim gratis două brățări ale păcii, din piatră de inorog, pentru refacerea echilibrul lăuntric.

Un alt adevăr este că marketingul TV nu a avut niciodata nimic de-a face cu echilibrul lăuntric al cuiva.

Urmând aceste două axiome de mai sus, vă prezentăm scurt, inginerește și fără alte înflorituri, ce-am aflat noi, direct de la fața locului, din Benicarló – veselul oraș spaniol din provincia Castellón, care organizează în fiecare primăvară o degustare stradală de zeci de preparate și mâncăruri cu anghinare.

festival alcachofa spania

Pentru că Adevărul se află întotdeauna la răscrucea mai multor surse de informare, ne-am gândit să investigăm cât de mult coincid basmele populare (adică gura lumii) cu anii de cercetare gârbovită ai cercetătorilor anonimi de pe internet:

Iată ce ne-au spus localnicii despre anghinare:

1. E bună pentru fiere și ficat.
 
2. E fibroasă și prin urmare asigură senzația de sațietate.
 
3. Taie greața după mâncărurile grase.
 
4. Poți să bei o garafă de vin și a doua zi să fii proaspăt ca o floare, dacă ai consumat anghinare înainte.
 
5. Viața e mai dulce după o salată cu anghinare.
 
 
Iată ce spun specialiștii de pe internet despre anghinare:
 
1. Anghinarea are fibre și vitamine, ca orice plantă verde – Vitamina B, fier, magneziu, fosfor, potasiu.
 
2. Conține inulină – un polizaharid al fructozei, excelent înlocuitor al zahărului, cu rol important în absorbția calciului și stimularea creșterii bacteriilor intestinale. Contraindicații cu litere mici: consumul în cantități exagerate poate provoca arsuri stomacale
 
3. Conține cinarină, care stă la baza mediamentelor folosite in tratarea afecțiunilor hepatice
 
4. Cinarina inhibă anumiți receptori gustativi și, într-adevăr, după consumul de anghinare, celelalte mâncăruri par mai dulci.
 

Comparând cele două liste, toate NU-AI-SĂ-CREZI-urile și add-urile alea ridicole care apar în colțurile Youtube-ului se reduc la un singur adevăr de netăgăduit: anghinarea îți umple stomacul și îți taie pofta de dulciuri, în modul cel mai delicios.

În continuare, vă lăsăm cea mai ușoară și delicioasă rețetă cu anghinare. Poftă mare!

adevarul despre anghinareimagine via

Ingrediente:

câteva căpățâne de anghinare
3 lămâi
sare grunjoasă
ulei de măsline
roșii
frunze proaspete de coriandru
grătar

Idei pentru ingredientele de mai sus:

Facem un foc de tabără și chemăm câțiva prieteni la un vin roșu sec. Curățăm fiecare căpățână de anghinare până dăm de miezul de culoare mai deschisă și tăiem în trei sau patru felii. Stoarcem repede lămîile deasupra lor, pentru că miezul galben se înnegrește în contact cu aerul. Așezăm feliile de anghinare într-o caserolă și turnăm puțină apă deasupra, cât să le acopere. Lăsăm zece minute, timp în care putem juca o șeptică sau un popa roșu cu prietenii.

Încingem grătarul, așezăm feliile și avem grijă să nu se facă scrum.

Mâncatul nu durează mult. Se termină în câteva minute, împreună cu o salată de roșii și frunze proaspete de coriandru.

End.

Reteta de anghinare la gratar

Be Sociable, Share!
Andreea
A terminat facultatea de automatică și calculatoare din Timișoara și de-atunci are lipită eticheta de inginer. Se crede însă, ca oricine, mult mai mult decât atât. Crede că o bucată de carton dichisit nu poate spune cine suntem, așa cum nu poate așeza un punct final în înțelegerea deplină a Universului din jur și din noi.

NO COMMENTS

Leave a Reply